10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 42980758

Genborx Refraktometr pro měření pivní mladiny / pivovarský cukroměr

Genborx Refraktometr pro měření pivní mladiny / pivovarský cukroměr

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner
Refraktometr – brixmetr s automatickou teplotní kompenzací, sada spipetou a čisticím hadříkem vplastové krabičce – Genborx ATC 32 Přístroj je určen především pro měření obsahu cukru a specifické hmotnosti pivní mladiny, příp. cukernatosti ovocného kvasu a rmutu. Používá se pro měření indexu lomu pap Celý popis
1 035 Kč
Zboží od: MojeDílna
1 035 Kč
Získejte dopravu ZDARMA se
Poslední kus
S novou kartou za

31.5.2024 na výdejním místě
31.5.2024 na vaší adrese

Popis

Refraktometr – brixmetr s automatickou teplotní kompenzací, sada s pipetou a čisticím hadříkem v plastové krabičce – Genborx ATC 32<?xml:namespace prefix = „o“ ns = „urn:schemas-microsoft-com:office:office“ />

Přístroj je určen především pro měření obsahu cukru a specifické hmotnosti pivní mladiny, příp. cukernatosti ovocného kvasu a rmutu. Používá se pro měření indexu lomu paprsku světla a takto lze určovat složení kapalných směsí či čistoty látek.

 

Hlavní výhody:

- používá se všude tam, kde je třeba zjišťovat / změřit procentní obsah cukru v pivní mladině (v pivní břečce) v rozsahu 0 až 32 % Brix, dále změřit specifickou hmotnost pivní mladiny v rozsahu 1.000 až 1.120 SG wort, ale například také cukernatosti ovocného kvasu a rmutu, ovocných šťáv atd.

- měření refraktometrem je velmi jednoduché, stačí kápnout 2–3 kapky měřené kapaliny na zešikmený optický hranol přístroje, přiklopit krytku hranolu (látka se rozprostře), podívat se proti světlu do okuláru přístroje, případně ho zaostřit a na příslušné stupnici v zorném poli lze ihned odečíst hodnotu cukernatosti i specifické hmotnosti podle rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenou částí

- možnost doostření

- stupnice Brix se používá pro měření koncentrace rozpuštěné látky (především cukru) v ovoci, v zelenině, v džusech, v moštech, v nealkoholických nápojích, v pivní mladině apod., % Brix = univerzální jednotka pro obsah cukru vztažená na sacharózu (řepný cukr), charakterizuje koncentraci sacharózy v hmotnostních procentech, 1 % Brix = 1 g sacharózy (řepného cukru) ve 100 g např. moštu

- vysoké rozlišení měření i přesnost měření

- ATC / systém automatické teplotní kompenzace (při teplotě 10 °C až 30 °C není nutná žádná kalibrace)

- pro měření přístroj nepotřebuje žádnou baterii

- lehká, ale velmi odolná konstrukce tělesa přístroje ze speciální aluminiové slitiny

- část přístroje je opatřena měkkým, pryžovým krytem pro komfortní držení bez nebezpečí smeknutí se ruky

- nevyžaduje prakticky žádnou údržbu

- vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost

- praktické a odolné balení v plastové krabičce

 

Sada obsahuje:

- 1× příruční refraktometr

- 1× praktické a mechanicky odolné plastové pouzdro

- 1× mini šroubovák na kalibraci přístroje

- 1× pipeta na odběr vzorku

- 1× antistatický čisticí hadřík na optický hranol

- 1× návod k obsluze

 

Technické parametry:

- měřicí rozsah: 0–32 % Brix (cukernatost roztoku); 1.000 – 1.120 sg wort (specifická hmotnost)

- rozlišení: 0,1 % Brix; 0.001 sg

- přesnost: 0,1 % Brix; 0.001 sg

- referenční teplota: 20 °C

- hmotnost refraktometru: 131 g

- hmotnost refraktometru vč. obalu: 284 g