10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Kuchařky

Není univerzálnějších knih, než jsou kuchařky. Lidstvo odjakživa rozdělovaly různé jazyky, politická přesvědčení i náboženství. Láska k dobrému jídlu nás naopak všechny spojuje. A to i když jde o jídlo exotičtější – koneckonců, nejen knedlíky živ je člověk. U nás najdete široký výběr kuchařek s tisíci receptů, které uspokojí i ty nejnáročnější chutě.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu Léčivá čínská kuchyně - 300 receptů pro
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu

Kvašená zelenina je už tisíce let tradiční potravinou snad všech národů.

Momentálně nedostupné

Kváskové pečivo slané - Hana Bačíková Léčivá čínská kuchyně - 300 receptů pro
Kváskové pečivo slané - Hana Bačíková

Komplexně pojatá publikace, která na domácím knižním trhu zcela chybí.

Momentálně nedostupné

Léčivá čínská kuchyně - 300 receptů pro Léčivá čínská kuchyně - 300 receptů pro
Léčivá čínská kuchyně - 300 receptů pro

Obsáhlý průvadce čínským uměním léčby jídlem. V Číně neexistuje hranice mezi jídlem a lékem – podle Číňanů většina onemocnění může být léčena správně zvoleným jídlem a zdravá vyvážená strava je klíčem …

Momentálně nedostupné

Letní kuchařka Liga destilatérů a kurzy hladovění - Milan Badal
Letní kuchařka

Kuchařka sestavená z receptů z časopisu Prima Fresh přináší nápady pro lehké letní vaření.

Momentálně nedostupné

Liga destilatérů a kurzy hladovění - Milan Badal Liga destilatérů a kurzy hladovění - Milan Badal
Liga destilatérů a kurzy hladovění - Milan Badal

Zajímavé vyprávění o specialitách (moravská zabíjačka, Štramberské uši, čokoládové lázně, šneci a pod.) s recepty na dané téma.

Momentálně nedostupné

Low Carb - Zdravé pochutnání Liga destilatérů a kurzy hladovění - Milan Badal
Low Carb - Zdravé pochutnání

Hodujeme bez výčitek! Low Carb je výživový směr, kterého se můžete držet celý život, a rozhodně vám nemusí chybět žádný chuťový požitek.

Momentálně nedostupné

Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny Mlsná kuchařka aneb Fakt je to dobrý - Jaroslava Škrábalová
Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny

Neházejte hrách na stěnu. Uvařte z něj skvělou večeři! S novou knihou Petra Klímy objevíte kouzlo moderní veganské kuchyně.

Momentálně nedostupné

Marokánky a jiné básně - Jaromír Šlosar Mlsná kuchařka aneb Fakt je to dobrý - Jaroslava Škrábalová
Marokánky a jiné básně - Jaromír Šlosar

Kuchařka coby příběh! "…ne že by autor Jaromír Šlosar zůstal cokoli dlužen těžkému a krásnému životu kuchařčinu, bude to však hlavně knížka o babičce, dělné a moudré jako ta od Němcové, zkrátka Babička …

Momentálně nedostupné

Mlsná kuchařka aneb Fakt je to dobrý - Jaroslava Škrábalová Mlsná kuchařka aneb Fakt je to dobrý - Jaroslava Škrábalová
Mlsná kuchařka aneb Fakt je to dobrý - Jaroslava Škrábalová

Kuchařka nenáročných receptů z dostupných ingrediencí a doplněna fotografiemi postupu.

Momentálně nedostupné

Moon milk - Gina Fontana Naše domácí - Monika Kindlová
Moon milk - Gina Fontana

Říká se, že hrnek teplého mléka před spaním pomáhá usnout. Food blogerka Gina Fontana tuto starou pravdu pozvedla na novou úroveň a vytvořila kolekci 55 receptů na zklidňující večerní nápoj, který vás …

Momentálně nedostupné

Naše chalupářská kuchařka Naše domácí - Monika Kindlová
Naše chalupářská kuchařka

Největší český portál o vaření Toprecepty.cz vybral do knihy Naše chalupářská kuchařka ty nejlepší letně laděné recepty.

Momentálně nedostupné

Naše domácí - Monika Kindlová Naše domácí - Monika Kindlová
Naše domácí - Monika Kindlová

Kniha nabízí téměř 120 receptů, návodů a milých životních rad pro každodenní život i slavnostní okamžiky.

Momentálně nedostupné

Vaříme s celebritami

Není lepšího učitele, než je mistr v oboru! Naštěstí poslední dobou spisovatelská múza přeje nejedné kuchařské kapacitě a kuchařky z pera slavných šéfkuchařů vyskakují jako houby po dešti. Knihy receptů čile sepisuje Jamie Oliver, Nigella Lawsonová (v jejích stopách úspěšně následuje také česká televizní kuchařka Karolína Kamberská) nebo Gordon Ramsay. V domácích podmínkách však přece jen větší věhlas získali naši vlastní kuchaři.

V čele gastronomických celebrit stojí bezesporu dlouhá léta „šéf“ Zdeněk Pohlreich, i když mu na paty zdařile šlape předseda Prakulu Roman Vaněk se svou řadou bílých kuchařek. Českým fenoménem je nekonečný cyklus Prostřeno!, který nedávno oslavil deset let vysílání, nebo úspěšný seriál Ohnivý kuře. Nebývalou popularitu si získala také kuchařská soutěž ve velkém stylu Masterchef, ve které nadaní amatérští kuchaři zápolí s komplexními recepty moderního kulinářství.

Vegetariánství, veganství a diety

Občas to jde i bez masa – nebo bez jiných ingrediencí. Nové tisíciletí s sebou přineslo celou řadu vědeckých poznatků o vhodné stravě. Doba pokročila a případná dieta nyní může být motivována nejen zdravotním omezením nebo snahou shodit nějaké to kilo, ale i etickým přesvědčením. Ať už je vaše motivace jakákoli, jedno je jisté; držet dietu není žádná legrace a hodí se využít veškeré pomoci, která se nabízí.

V naší sekci kuchařek najdete publikace o bezlepkové stravě, o moderních dietách jako je paleo, raw, ketodieta nebo „cukrfree“ bez využití rafinovaných cukrů, ale i o běžnějších stravovacích volbách jako je vegetariánská nebo veganská strava. Popularitu si u nás získaly především kuchařky Elly Woodward, která se specializuje nejen na veganství, ale také na green smoothies.

Občas ale člověk míní a ručička váhy, naklánějící se povážlivě doprava, mění. Češi jsou naštěstí přeborníky nejen v nabírání kil, ale také v jejich spalování. Z desítek diet, na které přísahají tisíce příznivců, si určitě vyberete. Zjevením se stala třeba kniha receptů Břicháče Toma, díky které zhubnul bezmála třicet kilo, Inspiromat Kačky Tiché, série kuchařek ze Svatojánu od Evy Francové a vaření podle Herbáře, nebo zdravé dietní recepty Karolíny Katchaby Hrubešové.

A konečně, proč si to nepřiznat – jedním z motivů, proč začínat s dietováním, může být i menší finanční (nebo časová) tíseň. Do výplaty zbývá týden a v peněžence máte průvan? Láďa Hruška, Jiří Babica nebo Matěj Pospíšil určitě rádi poradí, jak vykouzlit chutný pokrm s minimem úsilí, času a vynaložených finančních prostředků.

Exotická kuchyně

Odrazovala vás od kuchařských pokusů omezená dostupnost a vysoká cena cizokrajných ingrediencí? Věřte nám, že na zpestření jídelníčku nemusíte nutně vynakládat malé jmění. Celou řadu receptů čínské, vietnamské, italské, francouzské, mexické nebo americké kuchyně zvládnete s přehledem vykouzlit z každodenních přísad, které seženete v každém obchodě.

^ Zpátky nahoru

Přečtěte si více v naší literární kavárně