10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Ze široké nabídky produktů z kategorie brousky a ostřiče nožů si u nás na MALL.cz vybere každá hospodyňka i bytový designér.

Zobrazit více
  • Objednané zboží z kategorie brousky a ostřiče nožů doručíme dnes, nebo až se vám to bude hodit.
  • Chcete ušetřit za poštovné? Po celém Česku máme více než 2 500 výdejních míst.
  • Platit můžete online, na dobírku nebo až za 30 dní se službou MALL Pay.
  • Pokud zakoupené zboží nesplní vaše očekávání, můžete jej vrátit do 14 dní.
  • Nejasnosti ohledně objednávky nebo jiných služeb vám pomůže vyřešit naše nonstop zákaznická podpora.

Výběr vám ulehčí filtr pro nejlépe hodnocené výrobky ostatními uživateli. Přehlednými sekcemi v kategorii Vybavení domácnosti však můžete brouzdat klidně hodiny a vždy objevíte něco nového.

Kromě zboží Brousky a ostřiče nožů prodáváme u nás na MALL.cz další 1 milion produktů, mezi nimi také filtr na vodu, elektronika, led světla, kuchyňské linky nebo solární nabíječka.

Buďte
a nakupujte s dopravou ZDARMA
0
měsíčně
Upřesnit parametry
Chef´s Choice Elektrický Brousek Na Nože 316 Diamondhone Chef'schoice Chef´s Choice Elektrický Brousek Na Nože 316 Diamondhone Chef'schoice
Chef´s Choice Elektrický Brousek Na Nože 316 Diamondhone Chef'schoice

316 Elektrický brousek na nože Diamond Hone® CHEF'SCHOICE Popis výrobku 2-stupňový elektrický brousek na nože : I – Diamantové kotouče; II – Vyhlazovací disky Pro čepele: hladké, zvlněné (stupeň II) Vytváří japonský 15° ostří čepele na evropských nožích Volba šéfkuchaře Značka Chef's Choice vy

můžete mít 29.5. - 31.5.

Cold Steel Brousek na nože 2 v 1 Chef´s Choice Elektrický Brousek Na Nože 316 Diamondhone Chef'schoice
Cold Steel Brousek na nože 2 v 1

Praktické a jednoduché by mělo být broušení nožů – podívejte se na tento produkt – možná je to pro vás něco?

můžete mít 30.5. - 3.6.

Cold Steel KS-BKS - Stolní brousek na nože Chef´s Choice Elektrický Brousek Na Nože 316 Diamondhone Chef'schoice
Cold Steel KS-BKS - Stolní brousek na nože

Stolní brousek na nožeStolní brousek je nastavitelný v úhlu od 15 do 30 stupňů a je dodáván se 4 diamantovými brusnými zrny (300, 600, 800 a 1000). Dokáže rychle obnovit ostrou hranu prakticky

můžete mít 30.5. - 3.6.

Cold Steel Oboustranný brousek na nože commshop Ruční ostřič nožů a nůžek s ostřím z nástrojové oceli
Cold Steel Oboustranný brousek na nože

Skládací brousek na nože s diamantem potaženými brousky na každé straně. Povrch zrnitosti 360 pro nastavení hran na jedné straně, zatímco druhá strana má extra jemný povrch zrnitosti 600 pro honování

můžete mít 30.5. - 3.6.

commshop Profesionální brousek na nože commshop Ruční ostřič nožů a nůžek s ostřím z nástrojové oceli
commshop Profesionální brousek na nože

Všechny čepele ve vaší kuchyní budou nyní naostřené a vy se nemusíte bát tupých nožů. S tímto brouskem hravě naostříte veškeré typy nožů v jedné sekundě

můžete mít 27.5.

CoolCeny Ostřič vrtáků – Do vrtačky CoolCeny Elektrický brousek Swifty Sharp - Nejen na nože a nůžky
CoolCeny Ostřič vrtáků – Do vrtačky

Kompaktní přenosná ostřička vrtáků do vrtačky nebo šroubováku s uchycením hex, umožňuje rychlé naostření vrtáků

můžete mít 27.5. - 28.5.

CS Solingen Brousek na nože TROMSO CoolCeny Elektrický brousek Swifty Sharp - Nejen na nože a nůžky
CS Solingen Brousek na nože TROMSO

Brousek na nože TROMSO CS SOLINGEN CS-029791. V jedné části nabrousíte a v druhé části setřete kov z nože.

můžete mít 28.5.

De Gusto Elektrický ostřič nožů V-Edge QN-M866-2, samostatně de Buyer Brousek , 4290.02, TRIUM, 3 stupňový, na nože, dokonalá ostrost
De Gusto Elektrický ostřič nožů V-Edge QN-M866-2, samostatně

Elektrický ostřič je skvělý pomocník do kuchyně. Elektrický ostřič nabrousí nože i nůžky.

můžete mít 27.5. - 28.5.

De Gusto Univerzální ostřič nožů WB-008 zelená 1ks de Buyer Brousek , 4290.02, TRIUM, 3 stupňový, na nože, dokonalá ostrost
De Gusto Univerzální ostřič nožů WB-008 zelená 1ks

Perfektně naostřené nože pomocí diamantového, wolframového a keramického ostřiče.

můžete mít 27.5. - 28.5.

Brousky a ostřiče nožů

Brousky na nože jsou pro zachování ostrosti nožů nepostradatelné. Jaké brousky jsou na trhu, jak často brousit nože a proč pravidelně používat ocílku?

Elektrický brousek na nože usnadní práci

Elektrické brousky jsou opatřeny elektromotorem, který pohání brusné kotouče. Broušení kuchyňských nožů je tak rychlé, snadné a výrazně efektivnější, než je tomu u ručních brousků.

Ruční brousek na nože

Mechanické brousky na nože jsou vhodné pro začátečníky, kteří s broušením nožů nemají žádné zkušenosti. Mechanické brousky jsou opatřeny dvěma brusnými kotouči (obvykle kombinace keramiky a diamantového brusiva). Štěrbinou mezi nimi opakovaně protahujete nůž, čímž dochází k jeho nabroušení.

Brousek na nože s přísavkou spolehlivě drží na místě

Brousek může být vybaven podtlakovou přísavkou, která jej spolehlivě zafixuje. Broušení je tak pohodlnější. Po ukončení broušení brousek uvolníte jednoduše pomocí páčky.

Brousek na keramické nože

Ruční brousky jsou určeny speciálně na broušení sad keramických nožů. Brousky užívají k broušení tvrdší materiál (zirkonová keramika a diamantové brusivo), než se vyskytuje u běžných brousků na nože. S běžným brouskem tedy keramický nůž kvalitně nenabrousíte.

Ocílka na nože udržuje ostří nože ve formě

Zatímco brousek na nože používáme v případě, kdy jsou nože tupé, ocílku bychom měli používat pravidelně k udržení ostrosti čepele, nejlépe před každým použitím nože. Ocílka může být vyrobena z keramiky, nožířské oceli apod. s plastovou rukojetí.

Ostřič nožů Fiskars

Ostřiče nožů Fiskars jsou oblíbené pro kvalitní provedení, nízkou pořizovací cenu a široké možnosti broušení – s brouskem Fiskars můžete brousit dokonce i sekery. Je vhodný pro praváky i pro leváky.

Jak často brousit nože?

Ocílkou byste měli nůž přebrousit minimálně 1× týdně. U běžně užívaných kuchyňských nožů by mělo broušení proběhnout každé cca 2 měsíce, nebo vždy, když dojde ke ztupení, nebo poškození ostří nože.

K broušení se užívají také brusné kameny na nože nejrůznějších hrubostí. Brusné kameny vyžadují však více zkušeností, než běžné elektrické a ruční brousky.